Acne een probleem van alle tijden

Behandeltips | 2211 keer bekeken
Acne een probleem van alle tijden

ls iets een veelbesproken onderwerp is in de schoonheidsbranche dan is het acne. De ontwikkelingen op het gebied van acnebehandelingen zijn haast niet bij te houden. Wat het ene moment nog je-van-het is, staat het volgende moment alweer ter discussie. Hoe kun je als schoonheidsspecialist anno 2015 nog adequate behandelingen aanbieden? Het antwoord op deze vraag geeft ´acnegoeroe´ Marianne van den Broek op zaterdag 12 en zondag 13 september tijdens Beautyspot.nl live edition in de Jaarbeurs te Utrecht. 

Met acne naar de specialist

Acne is een multifactoriële aandoening van de huid. Na veel gestuntel met crèmes, exfoliators en serums weten veel mensen tijdens of na de pubertijd zijn of haar weg te vinden naar de schoonheidsspecialist. Maar hoe kun je deze mensen het beste aan een spiegelgladde huid helpen? 

Kwaliteit en kennis

Marianne van den Broek is ervaringsdeskundige en heeft van haar 13e tot 40ste veel last gehad van verschillende vormen van acne. De afgelopen vijftien jaar heeft ze zich gespecialiseerd in het behandelen van acne; eerst in Vught en tegenwoordig heeft ze haar eigen praktijk in Wijchen. “Als je als specialist acne goed kunt behandelen zal de cliënt je eeuwig dankbaar zijn en blijven terugkomen” , vertelt ze. “Maar daarvoor moet je wel continu goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. De ontwikkelingen rondom acnebehandeling zijn duidelijk in een stroomversnelling zijn geraakt. Na peelings en microdermabrasie zijn nu alle ogen gericht op laserbehandelingen. Als specialist moet je je er nú in verdiepen, anders mis je de boot.” 

Blijf op de hoogte

Volgens Van den Broek ontbreekt het de beautysalons vaak aan kennis, waardoor er onjuist wordt gehandeld en behandeld. “Enkel afgaan op de beloftes van acneproducten is een veelgemaakte fout”, zegt Van den Broek. “Mijn advies: ga terug naar de leerboeken en blijf op de hoogte, lees de vakbladen, bezoek workshopdagen bij diverse leveranciers en kom uit de comfortzone.” Naast het runnen van haar eigen praktijk als acne therapeut, geeft Van den Broek ook nascholing bij de ANBOS. Wanneer je als schoonheidsspecialist gespecialiseerd bent in acne, ben je verplicht iedere drie jaar zo’n nascholing te volgen. Ook geeft Van den Broek trainingen bij diverse leveranciers. Inmiddels mag zij dus gerust acnegoeroe genoemd worden.   

Van den Broek spreekt op 12 en 13 september, tussen 12.00 en 12.30 uur, tijdens Beautyspot.nl live edition in de Jaarbeurs te Utrecht over acne…….the never ending story?
Wil jij weten hoe je jouw klanten op de meest effectieve wijze van hun acne af kunt helpen? Bestel dan hier [link of website invoegen] je toegangskaart voor de beurs en meld je direct aan.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Tamara Van Malderen
    25.08.2015 - 19:10 uur | Tamara Van Malderen

    Ik weet wat het is om acne te hebben. Nu eindelijk ondertussen 33 een zeer goed middel samen met de medicatie en dat is Aloe Vera drinken en de gel ervan gebruiken. Ik raad het echt iedereen aan. De ontstekingen beginnen weg te trekken en mijn glimmend gezicht word matter. Had er al veel eerder mee moeten beginnen. Voor meer advies. Ik wil dit graag met iedereen delen die hiervan ook last heeft. Uiteindelijk is je gezicht het visitekaartje naar de buiten wereld toe.

    Vriendelijke groetjes,

    Tamara