De techniek staat niet stil en ook in de schoonheidsbranche worden we overspoeld met nieuwe apparatuur voor de behandeling van de huid, zoals apparatuur waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Ultrageluid, ultrasoon geluid en ultrasone trillingen is geluid waarvan de frequentie te hoog is om gehoord te worden door het menselijk oor. Het ultrasone geluidsgebied begint vanaf ongeveer 18 kilohertz en loopt tot 800 megahertz (MHz). Er is een groot verschil in de toepassing van geluidsgolven in relatie tot huidverzorging.  Een belangrijk verschil is het verschil in lage frequentie geluidsgolven  (minder dan 120 kilohertz) en hoge frequentie geluidsgolven (boven 120 kilohertz). Laag frequent behandelingen worden vooral toegepast op het gezicht als gevolg van micromassage/warmte ontwikkeling in de huid en hoog frequente behandelingen worden vaker toegepast op het lichaam (cavitatie). In dit artikel gaan we in op de ultrasoon apparatuur voor het gezicht.

Ultrasoon apparatuur voor gezichtsbehandelingen

Uit onderzoek blijkt dat laagfrequente ultrageluid een waardevol middel is om de effectiviteit van professionele huidverzorging te verbeteren. Het apparaat zendt ultrasone geluidsgolven onder een gepulseerde vorm uit. Door de snelle beweging ontstaat wrijvingswarmte (micromassage) en is er een betere doorbloeding van de huid. Hierdoor wordt de stofwisseling in de diepere huidlagen gestimuleerd met als gevolg dat ook de productie van collageen- en elastine vezels wordt gestimuleerd. 

De meeste apparaten die verkocht worden aan de schoonheidssalon hebben een range tussen 1 megahertz en 3 megahertz. Ultrasoon apparatuur is geschikt voor elk huidtype en te gebruiken voor gezicht, hals en decolleté. Het apparaat dient gebruikt te worden met een geleidingsvloeistof zodat de ultrasone golven via dit medium de huid kunnen bereiken

Ultrasoon apparatuur aanschaffen

Als je informatie zoekt over ultasoon apparatuur voor het gezicht dan lijkt het allemaal wel te mooi om waar te zijn. Door middel van geluidsgolven zou je rimpels kunnen verminderen, wallen onder ogen verwijderen en de huid reinigen. Er zijn zelfs fabrikanten die je met deze apparatuur een complete facelift beloven. In de praktijk kunnen deze claims lang niet allemaal waargemaakt worden.Het aanbod van apparatuur komt uit allerlei landen, van Italië, tot China en de prijzen variëren ernorm. 

Voor veel schoonheidsspecialisten is het moeilijk om hierin een keuze te maken en al helemaal als je weinig van techniek weet. Er zijn verschillende factoren die bepalen of je te maken hebt met een goed apparaat of niet, zoals de kwaliteit van de geluidsgolven (hoe precies kun jij of het apparaat die regelen?), de behandelkop en de regeling van de temperatuur.

Als je overweegt om een apparaat aan te schaffen dan zul je eerst moeten vaststellen waarvoor je de apparatuur wil gebruiken. Wil je er werkstoffen dieper mee insluizen of wil je de huid ermee verbeteren?  Wat verwacht jij van het apparaat en welke behandelingen kun jij er mee doen?
Ten tweede is het belangrijk om veel vragen te stellen aan de importeur en/ of leverancier. Hieronder vind je een paar vragen die iedere goede leverancier gemakkelijk zou moeten kunnen beantwoorden voordat hij het apparaat verkoopt. 

  • Wat kun je met het apparaat bereiken op het gebied van huidverzorging en welke bewijzen kan men daarvoor laten zien? 
  • Kun je foto’s laten zien van behandelingen en de resultaten van de behandeling? 
  • Zijn er klinische studies beschikbaar die de doeltreffendheid van het apparaat ondersteunen?
  • Als er onderzoek gedaan is, kunnen die dan door onafhankelijke bronnen bevestigd worden?
  • Zijn de indicaties en de contra-indicaties van het gebruik van het apparaat duidelijk omschreven?
  • Heeft de leverancier een referentielijst van schoonheidsspecialisten die het apparaat gebruiken
  • Hoe lang is de leverancier al in de schoonheidsbranche werkzaam?
  • Welke training krijg je en hoe vaak? Als er personeelsleden met het apparaat gaan werken, krijgen die dan ook een opleiding? Wat moet je dan (extra) betalen?
  • Als er onderdelen kapot gaan of het apparaat werkt niet meer, hoe wordt dan een en ander geregeld? Tegen welke kosten? Welke garantie krijg je?
  • Waar is de technische dienst gevestigd?
  • Hoeveel extra omzet moet je realiseren om dit apparaat terug te kunnen betalen, Is dat reeel en bedrijfseconomisch wel verantwoord?

Tot slot nog enkele een hele belangrijke aanvulling als je besluit om met deze apparatuur te gaan werken. Zoals je in je opleiding geleerd hebt is de huid ons orgaan dat ons beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf. Het is een natuurlijke barrière tegen chemische stoffen en fysische invloeden van buitenaf. De huid beschermt ons ook tegen het binnendringen van bacteriën, schimmels en virussen. Daarom moet je extra voorzichtig zijn als je de huid gaat beschadigen of als je wil proberen stoffen dieper in de huid te krijgen. Besef dit goed als je met dit soort apparatuur werkt.

Gerelateerde berichten