Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Is het gebrek aan tijd één van jouw grootste problemen in de salon, dan is het goed om te kijken hoe jij je je doelen toch kunt behalen. Je hebt namelijk zelf meer invloed op de tijd, dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Timemanagement kan je helpen.

Timemanagement klinkt misschien als een term die je vooral in kantoortuinen hoort, maar ook in de salon is het belangrijk. Het zorgt voor structuur en structuur is goed voor je bedrijf. Klantbeleving speelt in onze branche een belangrijke rol; je wilt dat de klant rust ervaart. Als jij geen overzicht hebt en daardoor onrustig bent, zal de klant dat absoluut merken.

We geven je 5 tips om je tijd optimaal te benutten:

1. Geef je grenzen aan

Kijk eens naar gesprekken die altijd uitlopen, omdat je gesprekspartner op z’n gemak zit en alle tijd heeft. Stel, voor je met zo’n persoon in gesprek gaat, heel duidelijk je eigen grenzen. Geef aan dat je vijf minuutjes hebt, omdat je nog een volgende afspraak hebt. Rond na vijf minuten het gesprek ook echt af.

2. Familie en vrienden als stoorzender

Zijn het niet je klanten, maar familie en vrienden die tijd slurpen, omdat ze denken dat je altijd bereikbaar bent? Ook hier geldt dat het belangrijk is om duidelijk je grenzen aan te geven. Ze kunnen dus niet te pas en te onpas de salon binnenlopen voor een kopje koffie. Zelfs als er geen klanten zijn, heb jij namelijk nog je werk; leg ze dat uit. Misschien dat ze daar in eerste instantie even aan moeten wennen, maar als je daar consequent in blijft, zijn ook deze stoorzenders verleden tijd.

3. Neem de tijd

Je hoeft echt niet overal meteen op te antwoorden. Als iemand een vraag stelt die je niet meteen kunt beantwoorden, zeg je dat je er naar gaat kijken en op een later moment geef je de terugkoppeling. Zo bouw je ook ruimte in om goed over het antwoord na te denken. Dit komt je bedrijf alleen maar ten goede.

4. Even niet bereikbaar

Zaken die je afleiden – zoals mail, mobiel of social media – schakel je uit als je met je taken aan de slag gaat. We hoeven niet continu bereikbaar te zijn; de meeste zaken kunnen wel even wachten. Als jij je niet steeds laat afleiden, zul je ervaren dat je heel veel punten in korte tijd kunt afwerken. Werk je met personeel, dan is het verstandig om ze op de hoogte te brengen als je een paar uurtjes ongestoord wilt werken op kantoor. Natuurlijk kunnen ze je in geval van nood altijd roepen.

5. Plan tijd in voor tijdvreters

Plan tijd in voor zaken die anders tijdvreten. Als jij een groter bedrijf hebt, dan is het verstandig om in de ochtend tijd te reserveren om door de zaak te lopen. Zorg dat je iedereen even spreekt. Dat kost misschien op dat moment tijd, maar je zult merken dat je verder weinig wordt gestoord. Iedereen heeft zijn zegje namelijk al kunnen doen. Jij kunt daarna verder met de taken die je voor later op de dag hebt gepland.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen