Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

‘De kans dat ook jij huidkanker krijgt is groter dan je denkt’. Dat is het motto van de 2e Nationale Huidkankerdag op zaterdag 17 mei 2014. Tijdens de Huidkankerdag kunnen consumenten de huid te laten controleren op eventuele verdachte plekjes door dermatologen in meer dan 80 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in heel Nederland (van 10.00 – 13.00 uur). De Nationale Huidkankerdag wordt georganiseerd door onder andere dermatologen, huidtherapeuten, het Huidfonds, de Stichting Melanoom en Huidpatiënten Nederland. Vertel je klanten dat dit mogelijk is, ze zullen je dankbaar zijn.

Kans op huidkanker
Veel Nederlanders hebben een kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Een belangrijke risicogroep wordt gevormd door mensen die vanwege hun beroep vaker worden blootgesteld aan UV-straling. Dit zijn mensen die veel buitenwerk verrichten zoals bouwvakkers en stratenmakers. Ook buitensporters die geen of onvoldoende beschermende kleding dragen, zijn zich vaak onvoldoende bewust van de (extra) risico’s die ze lopen. De laatste groep met een grotere kans op huidkanker zijn senioren. Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld geweest aan de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien waren er geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht toen zij jong waren. 
 
Regelmatige huidcontrole
De organisatoren willen met de campagne rond de Nationale Huidkankerdag mensen stimuleren regelmatig hun huid te controleren (zelfcontrole), om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen. Vroegtijdige herkenning geeft de grootste kans op genezing. Daarnaast zijn bewustwording en preventie belangrijke doelstellingen, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting over veilig zonnen. Tijdens de Huidkankerdag wordt de huidcontrole verricht door één van de 165 deelnemende dermatologen. In totaal is er plek voor bijna 6.000 mensen om de huid te laten controleren. Hiervoor is vooraf inschrijven noodzakelijk. Inschrijven kan tot en met 7 mei via de speciale website: www.huidkankerdag.nl.

 

Comments


Gerelateerde artikelen