Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Dr. Neal Schultz is een toonaangevende cosmetisch chirurg met meer dan 30 jaar ervaring in cosmetische behandelingen in New York. De meest veeleisende vrouwen behoren tot zijn klantenkring. Hij verteld over de 10 redenen om te slapen op een zijden kussensloop. Ik heb ze hier voor je vertaald en op een rij gezet. Het is interessant, dus lees zeker verder.

1. Een zijden kussensloop houdt je gezicht gezond
Je gezicht heeft meer contact met een kussensloop dan met welke andere stof dan ook. Dus, als je wilt dat je gezicht lekker fris blijft om naar te kijken, ook in de ochtend, is de keuze van je kussensloop belangrijk. In dit artikel lees je alles over hoe zijden kussenslopen helpen om je gezicht fris en gezond te laten stralen.

2. Verminder je blootstelling aan chemische stoffen
We komen voortduren in contact met chemicaliën. Tijdens je nachtrust kun je die blootstelling aan chemische stoffen zelf verminderen. Dr. Moolenburgh, oncoloog, schrijft in zijn boek (over kankerpreventie) dat we van geen enkel kunstmatig product gebruik moeten maken in onze voeding en kleding.

Ik citeer uit zijn boek: “Om ons lijf en leefstijl zo optimaal en gezond mogelijk te houden in een wereld waar we het toestaan dat e-nummers in ons eten zitten, we steeds minder zuurstof ter beschikking hebben vanwege het kappen van de longen van de wereld (de regenwouden) dat ons drinkwater vervuild is geraakt met medicatie, dat bijna elk kledingstuk wat je draagt vervaardigt is door kinderhanden zonder dat we dat weten. We hebben allemaal nog steeds een keuze. Die keuze is eenvoudig.

  • Ik kies ervoor enkelvoudige voeding te eten.
  • Ik kies ervoor mijn kraanwater te zuiveren
  • Ik kies ervoor geen vlees te eten omdat het voedsel gebrek in wereld komt door onze vlees consumptie
  • Ik kies ervoor voeding met e-nummers te laten staan
  • Ik kies ervoor katoen, wol en zijde op mijn huid te dragen en onder te slapen omdat het mijn huid laat ademen
  • Ik kies ervoor zo veel mogelijk biologisch te eten”

3. Goede productie
Zijde wordt geproduceerd in kwekerijen van zijdelarven, die gefokt worden. Ze hebben geen roofdieren om zich tegen te hoeven verdedigen. Ze worden verwend tijdens hun hele leven met ideale omstandigheden en hun favoriete voeding. Deze larven produceren de fijne zijde vezels met weinig blootstelling aan chemische stoffen. In tegenstelling tot katoen, zijn er bij de productie van zijde geen synthetische stoffen nodig zoals pesticiden, herbiciden en andere chemische behandelingen. Productie van katoen verbruikt heel veel drinkwater. Bij de productie van zijde is slechts een kleine hoeveelheid water nodig. Dus als het gaat om luxe en gezond slapen, kunt u stellen dat de voetafdruk van zijde vele malen lager is dan katoen of andere stoffen waarbij veel chemische middelen gebruikt worden.

4. Zijde is van nature anti allergisch
Zijde heeft van zichzelf hypoallergeen eigenschappen, zoals een natuurlijke weerstand tegen huisstofmijt, zwammen en schimmels, naast vele andere allergenen.

5. Zijde kan nuttig zijn voor huid en haar
Slapen op een zijden kussensloop kan helpen de huid gezond te houden. De gladheid van de satijnen kussenslopen van zijde kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstaan van rimpels. Als je alleen gaat investeren in een zijden kussensloop om mee te beginnen, wegen de voordeel op tegen de kosten. Gemiddeld genomen besteedt een vrouw € 35,- aan gezichtscremes per maand. De zijden kussensloop kost omgerekend nog geen € 1,70 per maand.

6. Helpt je huid vocht vast te houden
Zijde zorgt ervoor dat vocht bij de huid blijft en helpt de huid beter gehydrateerd te blijven dan veel andere stoffen. Slapen op zijde is een geweldige optie om je huid te helpen met het behouden van de natuurlijke vochtbalans. Bespaar geld op dure, vochtinbrengende crèmes door om te beginnen, sowieso al meer vocht in je gezicht te houden door te slapen op een zijden kussensloop.

7. Verminder bed hoofd en gespleten haarpunten
Ben je het beu om wakker te worden in de ochtend met haar dat eruit ziet alsof je gewoon met je vinger in een stopcontact hebt gezeten? Slapen op zijden kussenslopen zal helpen om dat “bed hoofd” onder controle te houden. De natuurlijke eigenschappen van zijde, inclusief het gladde oppervlak, vermindert de wrijving op je haar. Dat is namelijk vaak de veroorzaakt van de schade, zoals gespleten haarpunten en klitten. Voor je haar loont het om te slapen op een zijden kussensloop.

8. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen
Terwijl een zijden jurk een speciale behandeling nodig heeft in de stomerij, zijn o.a. Silk Avenue zijden kussenslopen gemaakt van een zware kwaliteit zijde: 19 momme gewicht die in de wasmachine kan worden gewassen. Dus je hoeft geen zorgen te maken over de stomerij. Gewoon in de wasmachine en je bent “good to go”. Voor volledige wasinstructies, zie de verpakking van een zijden kussensloop.

9. Het is een echte luxe ervaring
Soms trakteren we onszelf op een massage, een ontspannende dag op het strand of een rustige avond in de badkuip. Wat jouw keuze ook is, ’s nachts je hoofd leggen op een zijden kussensloop is de perfecte manier om je dag te beëindigen. Er is geen beter gevoel dan het zacht, glad en luxe gevoel van zijde op de huid wanneer je ’s nachts gaat slapen.

10. Het is een geweldige waarde
Er is geen andere stof op de planeet die meer luxe aanvoelt dan zijde. Er is geen onderdeel van je beddengoed dat is belangrijker dan de kussensloop. Wanneer je een zijden kussensloop gaat kopen, krijg je de beste kwaliteit stof voor het meest belangrijke deel van uw slaap ervaring. Een kleine waarmee je veel invloed hebt over je huid en haar.

Groet,
Mirna Boomaerts
Zijdespecialist

———————————————————————————————
Bronnen:

Elizabeth Shimer Bowers ( 20 juli 2012 ) 7 Verrassende Voordelen van Silk. www.everydayhealth.com
Medisch reviewed door Lindsey Marcellin, MD, MPH
Jen Adkins ( 20 – Dec- 2013 ) How to Get Rid of crows feest , Interview met dr. Neal Schultz Skincare.about.com

Comments


Gerelateerde artikelen