Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Yugul Hazder is een 38 jarige vrouw uit Mongolie. Zij blijkt de langste wimpers ter wereld te hebben. Die aan haar linkeroog zijn gemiddeld 0,49 m en aan haar rechteroog iets korter, namelijk 0,47 m  De wimpers beperken haar gezichtsveld. Zij woont haar hele leven in een boerderij in een de streek Grarzet en werd pas ontdekt door een Russische tv ploeg die de nabij haar woonplaats een natuurreportage aan het opnemen was.

Uit onderzoek blijkt dat de wimpers van Yugul zo lang zijn omdat in haar wimpers de zeer zeldzame en micropscopisch kleine lashmytes (wimpermijten) leven. Deze organismes ruimen schadelijke afvalstoffen op en voorkomen daarmee dat de wimperfollikels verstopt of uitgeput raken. Daardoor hebben haar wimpers een ongekend lengte kunnen bereiken. 

Cosmetisch probleem

De wimpers van Yugul zijn inmiddels zo lang dat het steeds moeilijker wordt om er de dagelijkse bezigheden mee uit te voeren. Daarom is zij van plan om eind april naar Nederland te komen om te kijken op welk manier zij haar wimpers het beste kan laten behandelen. Diverse gerenommeerde wimperstylisten zijn uitgenodigd om te kijken of en hoe deze wimpers gestyled kunnen worden of dat de wimpers toch afgeknipt moeten worden. 

Big business

Inmiddels hebben 2 grote cosmeticafabrikanten interesse getoond in haar komst. Zij zijn bereid om de reis en het verblijf van Hazder te financieren. Zij willen graag weten of ze de lashmyes kunnen isoleren en of het mogelijk is om deze te verwerken in wimperserums en mogelijk ook in mascara. 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen