Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Normaal schrijf ik stukken over e-commerce en aanverwante zaken die te maken hebben met het ondernemerschap maar nu kan ik er niet omheen; er is veel onrust ontstaan door de uitspraak van minister Schippers! Ik vraag me dan ook serieus af hoe heeft dit zo ver kunnen komen?

Het is natuurlijk vreselijk als je een duur apparaat hebt gekocht en de juiste opleidingen hebt gevolgd om hiermee te mogen werken en dat het je ineens wordt ontnomen om je geld terug te verdienen. Komt dat omdat er geen keurmerk is voor schoonheidsspecialisten/ontharing-deskundigen? Komt het omdat het vak schoonheidsspecialiste een vrij beroep is? Komt dit omdat er geen enkele controle wordt uitgevoerd door de brancheorganisatie? Komt dit door het gebrek aan de juiste opleidingen? Zegt u het maar..

Door de uitspraak van minister Schippers en de berichtgeving door de pers wordt de branche naar mijn inziens neergezet als een stelletje amateurs! Dit doet ernstig afbreuk aan het imago van de schoonheidsspecialisten en dit imago moet in snel tempo worden verbeterd. Om deze reden pleit ik voor strenge controles door de brancheorganisatie.

Ik ben al 12 jaar werkzaam in het vak en nog nooit is er iemand komen controleren of ik wel volgens de gestelde eisen werk op het gebied van hygiëne, Arbowetgeving enzovoorts. 
We hebben wel een keuringsdienst van waren(horeca) maar geen keuringsdienst voor schoonheidsspecialisten en dat moet snel veranderen. Voer jij je vak niet goed uit, dan vind ik dat de licentie om te mogen werken als schoonheidsspecialiste moet worden ingetrokken. 
Daarnaast lijkt het me goed dat jouw lidmaatschap van de brancheorganisatie moet worden ontnomen.

We willen toch dat onze branche voor kwaliteit staat? Want hoe zit dit, kan iedereen zomaar lid worden van een brancheorganisatie? Ik heb geen idee.. Misschien ook goed om hier naar te kijken. En misschien is het een idee dat een groep afgevaardigde schoonheidsspecialisten met de brancheorganisatie in gesprek gaan en nieuwe afspraken maken!

Constructief, oplossingsgericht en samenwerken is waar we naar moeten streven!

Hartelijke groet Maudy Vossen

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen