Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Na jarenlang als Make-up Artist en Beauty Advisor voor exclusieve merken te hebben gewerkt, opende ik in 2009 mijn make-up studio in een kleine betaalbare praktijkruimte. De ideale plek om workshops te geven en waar men zo binnen kan lopen voor informatie of aanschaf van producten. Het gaat verbluffend goed, in het eerste jaar had ik 55 bruiden en verzorgde ik wekelijks meerdere make-up workshops.

Ruim een jaar na de start van de make-up studio, zie ik in hetzelfde dorp een prachtig monumentaal pand te huur staan. Ik ga informeren en besluit de overstap te nemen; het gaat tenslotte zo goed met de omzet. Nieuw businessplan: Beauty boutique Blush, een parfumerie waar men tevens terecht kan voor kleine deelbehandelingen, visagie en workshops.

Oktober 2010 open ik vol enthousiasme deze boutique in het historische hart van Nuenen. Ik schrijf expliciet historisch want dat wordt de eerste hindernis. In november wordt recht voor mijn deur de straat open gegooid om de riolering te vervangen met als gevolg dat hoge bergen zand de toeloop naar mijn boutique verhinderen. Help! Hoe komen mijn klanten nu binnen?

Hoe haalt de gemeente het in zijn hoofd om in november de straat open te gooien? Het slechte weer en vorst in de grond zorgen ervoor dat het vervangen van de riolering niet zo snel gaat als gepland. Door de afsluiting van de straat komen er geen mensen langs en zien ze dus ook de boutique niet. Er wordt door de gemeente aan de ondernemers meteen duidelijk gemaakt dat er geen ‘overlast’ vergoeding beschikbaar is. Daar zit ik dan, geen klanten, geen vergoeding, wat nu?

Omdat mensen een afspraak dienen te maken voor een schoonheidsbehandeling, besluit ik om mijn plan aan te passen en als schoonheidssalon te gaan fungeren. En wat denk je? Het helpt! Langzaam aan breidt mijn klantenkring uit. Uiteindelijk duurt het herstel van de straat 7 maanden. De lokale mensen hebben inmiddels een andere route gevonden waardoor het erg stil blijft met de loop van publiek.

Deze eerste hindernis heb ik overwonnen, er zijn vele lieve trouwe klanten en uiteindelijk zijn er mensen die mijn boutique weten te vinden voor de producten en cadeautjes.

Dit was het begin van alle hindernissen die ik heb weten te overwinnen, in mijn vorige artikel schreef ik al over mijn polsbreuk en mijn volgende artikel zal ik schrijven over de hindernis die mijn boutique heeft doen sluiten.

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Reacties


Gerelateerde artikelen