Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Make-Up Artist bedreigd, organisatie distantieert zich van aantijgingen

Aanstaande zondag zal tijdens het Beauty Trade Festival de jaarlijkse vakwedstrijd voor visagisten gewoon doorgang vinden, inclusief de genomineerde Annemieke Tip. Zij werd volledig overrompeld door de extreme en negatieve reacties op haar ingezonden werk voor de Make-Up Awards. Ze ontving zelf bedreigingen en werd beschuldigd van racisme en blackfacing. Volledig onterecht, vindt ook de organisatie van de vakwedstrijd. In een statement geven ze aan volledig achter de Make-Up artist uit Hoofddorp te staan. 

De Stichting Foundation, organisator van de Make-up Awards distantieert zich van elke discussie wanneer er gesuggereerd wordt dat er sprake is van racisme, aanstootgevende of een ethisch niet verantwoorde inzending die genomineerd is voor de Make-up Award 2018.

Geen enkele deelnemende make-up artist is op welke manier dan ook van racisme te betichten en de organisatie zou dat op geen enkele manier toestaan. 

De 8 genomineerden zijn door een vakkundige jury geselecteerd uit enkele honderden inzendingen. Technisch gezien zijn deze creaties bijzonder goed uitgevoerd. Bij alle genomineerden kan je zien dat deze met liefde en passie zijn gemaakt.

Voor alle kunstuitingen geldt dat de kijker een eigen interpretatie aan het werk geeft. Kunst lokt ook discussies uit. Kunst gaat over gevoel en dat gevoel is bij iedereen anders.

Op de website www.makeupawards.nl kan door het publiek worden gestemd op ieders favoriete creatie. Ook op Facebook kan er worden gestemd door middel van een like op een inzending. Inmiddels zijn er vele likes en waarderingen gegeven!

De Stichting Foundation spreekt haar waardering uit voor alle prachtige inzendingen en vertrouwt erop, dan een ieder met een open blik van het vakmanschap en artistieke kwaliteit van deze vakmensen kan genieten tijdens de komende wedstrijd aanstaande zondag 16 september in de Jaarbeurs Utrecht.

Kom zondag aanmoedigen
Naast Annemieke, zijn zondag natuurlijk ook de zeven andere genomineerden aanwezig voor de finale van de Make-Up Awards 2018. Alle inzendingen zijn van hoge kwaliteit en getuigen van prachtig vakwerk. Aanstaande zondag kun je als bezoeker van het Beauty Trade Festival al deze professionals aan het werk zien, terwijl zij laten live tonen dat visagie een prachtig vak is. 

Wil jij Annemieke en de andere genomineerden komende zondag live aanmoedigen? Kom naar Jaarbeurs Utrecht, want op de beursvloer creëren zij hun ontworpen visagie (thema Vrij Werk) en presenteren deze vervolgens aan de vakjury. De winnaar van de Make-Up Awards 2018 wordt nog dezelfde middag bekend gemaakt tijdens het Beauty Trade Festival. 

www.makeupawards.nl

www.beautytradefestival.nl

0

Reacties


Gerelateerde artikelen