Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 14 september 2019 gaat het gebeuren. In Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht start vanaf 13.00 uur de Wereld Eczeem Dag. Een dag die wordt georganiseerd door de Vereniging voor mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE), in samenwerking met de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie). Het wordt een dag voor body & mind! Een dag om te leren, om geïnspireerd te raken en om te ontspannen. Een dag voor iedereen die te maken heeft met atopisch eczeem, zowel professionals als consumenten.

Wereldwijde awareness day
Eczeem heeft een enorme impact op leven en welzijn van mensen die er mee om moeten gaan. Gelukkig is er al veel kennis over eczeem. Begrip voor mensen die leven met deze huidaandoening is er ook. Maar de kennis vertoont nog veel hiaten en de onwetendheid over de jeuk, de pijn, de schaamte en het ongemak blijft onverminderd groot. Vandaar de Wereld Eczeem Dag, een wereldwijde awareness day die sinds vorig jaar bestaat en die de bewustwording rond eczeem wil stimuleren. Nederland doet er ook aan mee.

Voor iedereen anders
Juist bij eczeem is het vaak een heel gepuzzel om er achter te komen door welke factoren de klachten precies ontstaan of waardoor de klachten verergeren. De zoektocht naar de juiste behandeling en medicatie blijkt voor iedereen anders. Hoewel ieder zijn eigen behandelpad volgt, kunnen professionals en mensen met eczeem geïnspireerd raken door andermans stappen en van elkaar leren.

Programma
De middag begint met nieuws, ontwikkelingen en need to know-informatie van specialisten. De updates komen van Marjolein de Bruin-Weller (dermatoloog UMCU en hoofd nationaal Expertise Centrum Eczeem UMCU), Marlies de Graaf (dermatoloog UMCU en WKZ), Bernd Arents en Willem Kouwenhoven (VMCE). Het zijn korte presentaties, waardoor er voldoende tijd is voor entertainment, workshops en de informatiemarkt.

Workshops & informatiemarkt
Tot ongeveer vijf uur kun je deelnemen aan allerlei workshops over onder andere: allergie, voeding/diëten, mindfulness/yoga, leren smeren, make-up & kleding, eczeem & werk, omgaan met jeuk, toekomst van behandeling, samen beslissen met de arts, kinderen & eczeem. Ook er is een eczeem café waar lotgenoten met elkaar kunnen praten. Op de informatiemarkt tref je diverse aanbieders van producten en diensten om het leven van mensen met eczeem makkelijker en aangenamer te maken. Ook Indehuidvan… hét platform over atopisch eczeem met slimme tips tegen jeuk, verhalen uit de praktijk en mogelijke behandelingen is van de partij.


Interesse gewekt?

Voor leden van de VMCE is de dag gratis. Niet-leden betalen € 5,- per persoon. Meer informatie over atopisch eczeem en behandelingen: https://indehuidvan.nl/

0